اخبار و مقالات

​ظرفیت بالای صادرات زعفران ایران به بازارهای اروپایی
تاریخ انتشار : 1395/5/17 ساعت 09:48:34
ظرفیت بالای صادرات زعفران ایران به بازارهای اروپایی















ظرفیت بالای صادرات زعفران ایران به بازارهای اروپایی
تاریخ: 1394/12/22
شماره: 4244
بازدید: 114
یک صادر کننده زعفران گفت: 98 درصد زعفران جهان در ایران تولید می شود و اجرایی شدن برجام فرصت مغتنمی برای استفاده از ظرفیت های صادراتی این محصول به بازارهای اروپایی با استفاده از نوآوری های جدید است.
 
حمیدرضا محلاتی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: اعمال تحریم در سال های گذشته اجازه نمی داد زعفران ایران در سطح گسترده ای به کشورهای اروپایی و سایر بازارهای هدف صادر شود، اما اینک فضای بین المللی برای صادرات زعفران ایران فراهم شده است.
وی گفت: زعفران هیچ کشوری در جهان از لحاظ کیفی با تولید ایران قابل رقابت نیست.

این عضو هیات تجاری ایران و آلمان یادآور شد: سالیانه 250 تن زعفران کیفی در ایران تولید می شود، درحالی که دو درصد این محصول در کشورهای اسپانیا و در منطقه کشمیر هند، مراکش و افغانستان تولید می شود ،اما به علت نامرغوب بودن خاک این کشورها کیفیت محصول آنها نسبت به زعفران ایرانی بسیار پایین تر است.

وی خاطرنشان کرد: 40 درصد زعفران ایران در داخل به مصرف می رسد و بقیه آن صادر می شود، اما ورود سرمایه های سرگردان به بازار زعفران فعالیت 2.5 میلیون نفر شاغل در این بخش را تحت تاثیر قرار می دهد، زیرا در تولید زعفران نیروی انسانی نقش مهمی دارد.

وی افزود: رعایت استانداردها در صادرات زعفران ایرانی و حمایت دولت از تولید کنندگان و صادرکنندگان موجب کنار زدن رقبای این محصول در بازارهای جهانی خواهد شد.

عضو هیات تجاری ایران و آلمان گفت : اکنون برخی از شرکت ها، صادرات خود را به کشورهای مختلف شروع کرده اند که از جمله آنها امارات، انگلستان، عراق، سوئیس و برخی از کشورهای جنوب شرق آسیا، چین و هنگ گنگ است.

تولید سالانه 200 تن زعفران، ایران را در صدر تولید کنندگان و صادر کنندگان این محصول در جهان قرار داده است.

وی گفت : چنانچه بتوانیم سیستم نوین آبیاری را در بحث کشت زعفران به کار گیریم، همین مصرف اندک دو هزار و 50 متر در هکتار در سال به یکهزار و 200 متر مکعب کاهش یافته و نصف می شود که خود دستاورد بزرگی است.
منبع خبر: ایرنا